Witam, temacik już raz był na forum ale jakoś umarł. Pytanie: czy ktoś z was używa takiej maty masującej? Intersuje mnie ten temat ponieważ, chciałbym poświecony czas na dojazd do pracy przeznaczyć rownież na masaż, niestety mam problemy z częścią szyjną. Dlatego pytanie do kolegów jest konkretne: jaki model, czy warto? Prosiłbym o podpowiedź na co zwrócić przy zakupie czegoś takiego? Pozdrawiam.
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
czas na dojazd do pracy przeznaczyć rownież na masaż
fajnie, tylko musisz wiedzieć, że podczas takiego masażu może się coś stać, niekontrolowany ucisk na krąg czy też nerw i...leżysz albo...
ale to jest tylko moje osobiste zdanie na ten temat :wink:
wybór należy do ciebie.
co do ewentualnych negatywnych aspektów uzycia podczas jazdy to fakt moge się częściowo zgodzić, ale z drugiej strony jeśli to miałoby być niebezpeiczne to nie powinno byc wogóle oferowane w marketach tym bardziej pod zasilanie 12V (zapalniczkę). Słucham kolejnych głosów.
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Używam i chwale, ostatnio w pracy podnosiłem ciężkie rzeczy i dostałem przesilenia mięśnia.
Dwa dni do pracy nie chodziłem, w samochodzie nie mogłem usiedzieć. Pożyczyłem od brata na podroż do Polski, i nie było tak źle masowało mnie po całych plecach. Ból mniejszy, jazda przyjemniejsza, mata dla mnie zakupiona już na alledrogo :wink:
fajnie, tylko musisz wiedzieć, że podczas takiego masażu może się coś stać, niekontrolowany ucisk na krąg czy też nerw i...leżysz albo...
w takich matach nie siedzi pan masażysta, tylko wibrują silniczki, podobne do tych z tel. komórkowych
Więc co najwyzej będzie ci wesoło :szeroki_usmiech
a poważniej, to najpierw sobie na takiej macie usiądź i zobacz, czy ci będzie pasować.
Te silniczki wytwarzają wibracje całkiem ok., ale też bardzo nie przyjemny hałas. No i jeszcze grubość takiej maty.... może być problematyczna dla kierowcy.
"Największym szczęściem jakie może spotkać człowieka jest życie w socjalizmie.
Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."
tak, tylko że jak doliczysz przesyłkę to wyjdzie Ci podobnie. albo i drożej.
poza tym jeżeli coś będzie nie tak z taką matą to łatwiej zawsze iść do lidla, któregokolwiek w okolicy i zareklamować. Bez problemu oddają kasę lub towar. I jest 2 albo 3 lata gwarancji.
"Największym szczęściem jakie może spotkać człowieka jest życie w socjalizmie.
Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."
A śmieję bo raz korzystałem z tej maty w czasie jazdy w samochodzie kuzynki i moje odczucia są takie:
1) po pierwsze przyjemne gilgotanie w miejscu gdzie gilgotać ma nie mata a kto inny
2) jest głośna
3) żeby masaż był skuteczny to raczej ciało musi być rozluźnione a nie w pozycji siedzącej która jest w czasie jazdy wymagana. Czyli masaż w czasie postoju na odpoczynku.
4) Jeżeli chodzi o funkcję grzania to ok
pozdrawiam Wiesław
No ja kupiłem.
Grzanie - moim zdaniem wolno się nagrzewa
Masaż - moim zdaniem jak za tą cene to działa całkiem dobrze. Kilka programów masażu.Działa to na zasadzie wibratora jak w baterii telefonu
I jak panowie, kupil ktos jezcze ta z lidla??bo sie wacham, probowalem znalezc ile ma silniczkow i nigdzie nie ma, takze opinie mile widziane
Pozdrawiam
maciejjeremy po tym co kolega shok napisał to chyba mało kto sie skusi :P
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Kupiłem mate w Lidlu i mam kilka spostrzeżeń.
Minusy:
- punkty masujące uda są zbyt grube i powodują ucisk i dyskomfort podczas normalnej jazdy
- brak punktów w okolicach lędzwiowej
Plusy:
- szybko i dobrze się nagrzewa
- masaż jest przyjemny i odczuwalny
- bardzo czytelny, ergonomiczny sterownik z wyświetlaczem
Pozdr,
Kupiłem mate w Lidlu i mam kilka spostrzeżeń.
Minusy:
- punkty masujące uda są zbyt grube i powodują ucisk i dyskomfort podczas normalnej jazdy
- brak punktów w okolicach lędzwiowej
Plusy:
- szybko i dobrze się nagrzewa
- masaż jest przyjemny i odczuwalny
- bardzo czytelny, ergonomiczny sterownik z wyświetlaczem
Pozdr,
Największy minus to jak napisales "- brak punktów w okolicach lędzwiowej"
Co do rozgrzewania...hm w poniedziałek jeszcze raz sprawdze i powiem na 100% bo może pochopnie napisałem.
Z resztą się zgadzam.
Ja mam matę już od dłuższego czasu ,ale na długie trasy trasy to nie polecam ponieważ te silniczki sie wbijają w plecy i ugniatają co daje nie przyjemne uczucie .
Komentarz